E-Ticaret Hakkında Bilinmesi Gerekenler-1 ?

13 Ocak 2012 Cuma


Çağımız artık bizlere rahatlığı ve konforu zamanı iyi kullanmadan geçtiğini öğretti. Eskiden yapmak zorunda olduğumuz bir çok işlemi evimizde hiç kımıldamadan halledebilir hale geldik. Evinizde su tesistı probleminiz mi var, bir dolap mı lazım, yemek yapacaksınız ama un mu yok aklınıza gelebilecek herşey artık elinizin altında. Yapmanız gereken çok basit ister bilgisayarınızı açın ve arama motoruna "izmir tesisatçı" yazın yada akıllı telefonunuzla internete bağlanın ve aynı işlemi uygulayın. Farketmez...!
İnternet artık 2.Dünyamız. onunla elde edemeyeceğiniz hiçbir şey yok. Atom bombasından tutun da radyoya ,monitöre, yada bir projektör bile yapabilirsiniz.
Alışveriş
Alışveriş hatımızın vazgeçilmezi. Hele ki artık bukadar kolayken.
E-ticaret (elektronik ticaret) olarak bildiğimiz ve aradığımız ürünü saniyeler içinde karşımıza sunan bu sistem her konuda isteklerinizi karşılıyor. Peki bir e ticaret sitesi nasıl olmalı hangi güvenlik önlemleri alınmalı kimlerle çalışılmalı.

E-ticaret sitenizi yaptırırken; ürününüze yada ürünlerinize barkot, fiyat, kdv , unsurlarını çözmüş şekilde başlamalısınız.Site üzerinden yapacağınız satışları kontrol edebilmeniz sizin için çok önemli.Sattığınız ürün ne olursa olsun bir kargo firması ile anlaşma yapmanız gerekiyor.Bu anlaşma ya desi yada parça başına olacaktır. Sitenizde bu unsur önemlidir. Müşterilerinize kargo ücretini ilk etapta belirtmeniz gerekecektir.
Sitenizi yaptırırken Tasarım çok önemli bir unsur. Sitenize gelen ziyaretçileriniz aradıkları ürünü kolay bir şekilde bulabilmeliler. Ürünü bulmuş olmaları sizin için asla yeterli olmamlı. Benzer ürünleri de kullanıcıyı sıkmadan sunmanız gerekiyor. Bu etapta Tasarım devreye giriyor.
Renkler ve şablon kullanımı modüllerin yerleşimi çok önemli. Standart tasarımlardan uzak durmanız tavsiyemiz. Her yerde bulabilecekleri bir sitede fazla uzun zaman geçirmek istemeyeklerdir. Şirket profiline uygun, renkleri kullanmanız tavsiyemiz.

------------------------------------------------1.Bölümün Sonu---------------------------------------------

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder